DramaOnline logo

Methode_banner_binnen_10_minuten_je_eigen_les_DramaOnline.png

Binnen 10 minuten je eigen les

Maak binnen 10 minuten een eigen dramales, geheel volgens de kerndoelen. Onze digitale lessenmaker begeleidt je in het stap voor stap samenstellen van een dramales, passend bij jouw leerlijn.

Naast de kant-en-klare dramalessen die DramaOnline voor je beschikbaar heeft, heb je ook de mogelijkheid om zelf dramalessen te maken. Een belangrijke functie binnen de methode is de digitale lessenmaker. De lessenmaker begeleidt je stap voor stap in het zelf samenstellen van een dramales, geheel volgens de kerndoelen.
 
Zelf een dramales maken
Het maken van een les begint bij het selecteren van de leeftijdsgroep plus een speltechniek. Deze techniek is het uitgangspunt van de dramales. Zo bouw je een programma rondom bijvoorbeeld pantomime, bewegingsspel of improvisatie.

Vervolgens word je ondersteund in het kiezen van de juiste oefeningen bij de lesonderdelen inleiding, warming-up klassikaal, warming-up groepjes, kern en afsluiting. De lessenmaker selecteert automatisch alleen de oefeningen die passen bij de gekozen speltechniek en leeftijdsgroep.
Wanneer je een oefening wilt gebruiken in je les, sleep je deze naar het lespalet. Wanneer je nog niet zeker bent over een oefening, kun je deze bewaren op het kladblok.
 
Bewaren en gebruiken
Wanneer je klaar bent met het maken van de dramales kun je deze opslaan als PDF en printen. De lessen blijven bewaard in je account. Je kunt de lessen die binnen jouw school gemaakt zijn bekijken, eventueel aanpassen en zelf gebruiken in je eigen klas. Zo ontstaat al snel een verzameling van lesideeën waar iedereen in de school gebruik van kan maken.

Binnen tien minuten heb je je eigen dramales ontwikkeld, passend binnen jouw leerlijn.

In onderstaande video wordt het gebruik van de lessenmaker uitgelegd.

 

De lessenmaker is gevuld met inmiddels ruim 800 dramaoefeningen binnen de verschillende speltechnieken. Ook hebben wij een speciale sectie toegevoegd met oefeningen op Sociaal-Emotioneel gebied. Bekijk hier op welke manier wij aandacht besteden aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van de leerling.


Meer over onze methode

Methode_Laagdrempelig_en_inspirerend_1_-_DramaOnline.png         Methode_Vakoverstijgend_en_verbindend_1_-_DramaOnline.png         Methode_Binnen_tien_minuten_je_eigen_les_3_-_DramaOnline.png

Methode_Gratis_CD_bij_een_abonnement_1_-_DramaOnline.png         Methode_Aandacht_voor_sociale_vaardigheden_1_-_DramaOnline.png         Methode_drama_in_beeld_instructievideos_1_-_DramaOnline.png

Methode_kant_en_klare_themalessen_navigatie_1_-_DramaOnline.png         Methode_altijd_actueel_1_-_DramaOnline.png         Methode_Groei_met_ons_trainingsaanbod_1_-_DramaOnline.png