DramaOnline logo

Nieuwsbericht-Samen-Sterk-Training.png

 

Nieuwe teamtraining: 'Samen sterk in de dramales'

Vanaf komend schooljaar heeft DramaOnline een nieuwe teamtraining beschikbaar: ‘Samen sterk in de dramales’. In deze training, ontwikkeld en uitgevoerd in samenwerking met Stichting Omgaan met pesten, krijgen leerkrachten handvatten aangereikt om pesten bespreekbaar en inzichtelijk te maken.

Drama is het vak bij uitstek om de sfeer in de klas te verbeteren en de weerbaarheid van de leerling te vergroten. Om die reden hebben DramaOnline en Stichting Omgaan met pesten vorig jaar het lespakket ‘Omgaan met pesten’ ontwikkeld, bestaande uit vier dramalessen en het kaartspel ‘Ik denk me sterk’. Op de 60 kaarten uit dit spel staat een afbeelding en een helpende gedachte. Deze helpende gedachten richten zich op vier thema’s: weerbare lichaamstaal, opkomen voor jezelf en een ander, zelfvertrouwen en omgaan met eigen en andermans grenzen. Door het spel in te zetten leren kinderen de eigen niet-helpende gedachten te herkennen en om te zetten in helpende gedachten. Op die manier zullen zij positiever gaan denken en gemakkelijker voor zichzelf en een ander opkomen.

Het lespakket is op veel basisscholen met succes ingezet en vormt de basis van de training ‘Samen sterk in de dramales’.

ACTIE: Wanneer je vóór 15 juli 2017 een training boekt voor schooljaar 2017/2018, ontvang je € 50,00 korting!

Een uitgebreide beschrijving van de training kun je vinden op www.dramawinkel.nl/samensterkindedramales

 

Terug naar nieuwsoverzicht