DramaOnline logo

Over DramaOnline

klappen.jpg

DramaOnline is de uitgever van de gelijknamige dramamethode voor het basisonderwijs. Deze methode maakt het voor leerkrachten mogelijk om snel en gemakkelijk een aantrekkelijke dramales samen te stellen. Zowel de inhoud als de vorm van de producten van DramaOnline bieden een vernieuwde kijk op (drama)onderwijs.

Het idee achter DramaOnline

DramaOnline is ontstaan uit de behoefte om het vak drama toegankelijker te maken. Veel leerkrachten ervaren drempels in het zelf maken en geven van een dramales. Het resultaat is dat er op basisscholen vaak weinig of geen dramaonderwijs wordt aangeboden. Een gemiste kans, want expressievakken leveren een positieve bijdrage aan de ontwikkeling van je leerling. Meer zelfvertrouwen, betere presentatievaardigheden en het stimuleren van samenwerking zijn hier duidelijke voorbeelden van. Tijd dus om het vak drama een gedegen plek in je lesprogramma te geven. Met DramaOnline heb je alle vrijheid, maar vind je tegelijkertijd de structuur die een les nodig heeft.

Met deskundigheid samengesteld

Het team van DramaOnline, dat bestaat uit zowel dramadocenten als leerkrachten, heeft jarenlange ervaring in het geven van drama binnen het basisonderwijs. Hierdoor weten zij wat jij als leerkracht nodig hebt om op verantwoorde wijze een dramales te verzorgen, die aansluit bij de belevingswereld van je leerlingen. Alle lesmaterialen zijn ontstaan en uitgevoerd in de praktijk en hebben hun succes ruimschoots bewezen. Lees hier meer over het team van DramaOnline.