DramaOnline logo

Methode_banner_kant_en_klare_themalessen_DramaOnline.png

Kant-en-klare themalessen

Met onze complete dramalessen ben je met één druk op de knop klaar. Noodzakelijke materialen, zoals theaterteksten en spelkaarten, maken wij direct voor je beschikbaar. Dus zonder veel voorbereiding direct aan de slag!

Binnen de lesmethode van DramaOnline worden zeer regelmatig nieuwe dramalessen toegevoegd. Deze dramalessen zijn gemaakt door de dramadocenten van DramaOnline en sluiten aan bij de kerndoelen voor cultuureducatie. In iedere les staat een thema centraal. Zo'n thema kan heel concreet zijn zoals Winter of Koningsdag of wat abstracter zoals Samenwerken of Contact. We hebben lessen beschikbaar rondom feestdagen, prentenboeken en seizoenen. Eventuele extra spelmaterialen als theaterteksten en spelkaarten zijn als download beschikbaar. Alle dramalessen zijn gratis voor onze abonnees te vinden in de lesmethode. 

Omdat we een online lesmethode zijn, kunnen we continu inspelen op de actualiteit. Zo sluiten we ook aan bij bijvoorbeeld de Kinderboekenweek, Nationale Voorleesdagen of Olympische Spelen.

Je lesprogramma volledig op maat
Bij iedere dramales staat een illustratie plus een korte beschrijving. Daarnaast staat vermeld voor welke groepen de les gemaakt is, welke speltechniek centraal staat en hoe lang de les duurt.

Overzicht_themales.png

Het aantal sterren geeft de moeilijkheidsgraad van de les aan. Hoe meer sterren, hoe moeilijker de les. De moeilijkheid kan bijvoorbeeld te maken hebben met de toegepaste speltechniek, wat er van jou als leerkracht gevraagd wordt of de zwaarte van het thema. Wanneer jouw klas nog weinig ervaring heeft met drama, is het aan te raden een les te kiezen met één of twee sterren. Ook aan het begin van het schooljaar zul je wellicht rustig willen starten met een simpele les.
De indeling in moeilijkheidsgraad maakt het voor je mogelijk om je lesprogramma volledig naar wens samen te stellen. Je kunt aan het begin van een periode of schooljaar dus al een programma voor je dramalessen samenstellen, zodat je weet wanneer je aan welke thema's en speltechnieken je gaat werken en dat hierin een goede opbouw zit.


Direct aan de slag
De lessen kunnen met één druk op de knop gedownload en geprint worden en zijn opgebouwd volgens de vaste structuur inleiding, warming-up klassikaal, warming-up groepjes, kern en afsluiting. Extra materialen zoals spelkaarten of theaterteksten zijn direct beschikbaar. Zo kun je zonder al te veel voorbereiding met je klas aan de slag!
Het aanbod van dramalessen wordt zeer regelmatig uitgebreid. De nieuwste lessen vind je bovenaan gemarkeerd met het symbooltje "nieuw". Via Facebook, onze nieuwsbrieven en het nieuwsoverzicht op de homepage houden we je op de hoogte van het nieuwe lesmateriaal.

 
Vakoverstijgend & verbindend
We werken in onze themalessen vakoverstijgend. Taal is daar uiteraard het beste voorbeeld van. Door het schrijven en spelen van dialogen, het leren kennen van spreekwoorden en het associëren met woorden, wordt de taalvaardigheid verbeterd. Maar ook met geschiedenis, cultureel erfgoed, beeldende kunst en muziek wordt verbinding gemaakt. Om drama niet een eilandje in het lesprogramma te laten zijn, maar aan te laten sluiten bij andere vakken.
 
Sluit aan bij diverse kleutermethodes
De laatste tijd zijn we druk bezig geweest met het ontwikkelen van een serie kleuterlessen. In het zoekfilter kun je jouw kleutermethode invullen (Schatkist of Kleuterplein) en bekijken welke lessen we hierbij beschikbaar hebben. Alle lessen zijn uiteraard ook in te zetten voor leerkrachten die geen of een andere methode gebruiken.
Zo hebben we 21 nieuwe kleuterlessen toegevoegd aan de methode. Hierdoor heb je keuze uit 50 dramalessen voor de kleuters en inmiddels ruim 200 dramalessen voor groep 1 t/m 8.
Uiteraard richten we ons ook volop op midden- en bovenbouw, zodat ook dit aanbod sterk uitbreidt.

Wil je meer weten? In deze video geven we je een kijkje in het onderdeel kant-en-klare dramalessen.

Hieronder kun je per combinatiegroep doorklikken naar een overzicht van alle tot nu toe beschikbare dramalessen van DramaOnline. Het aanbod wordt continu uitgebreid. Een aantal van de lessen op deze pagina kun je als PDF gratis downloaden en toepassen in je klas.

dramalessen_groep_1_en_2.png   dramalessen_groep_5_en_6.png

dramalessen_groep_3_en_4.png   dramalessen_groep_7_en_8.png

Zowel in kant-en-klare lessen als in dramaoefeningen zijn wij altijd actueel. Lees hier meer over hoe wij continu in beweging zijn.


Meer over onze methode

Methode_Laagdrempelig_en_inspirerend_1_-_DramaOnline.png         Methode_Vakoverstijgend_en_verbindend_1_-_DramaOnline.png         Methode_Binnen_tien_minuten_je_eigen_les_1_-_DramaOnline.png

Methode_Gratis_CD_bij_een_abonnement_1_-_DramaOnline.png         Methode_Aandacht_voor_sociale_vaardigheden_1_-_DramaOnline.png         Methode_drama_in_beeld_instructievideos_1_-_DramaOnline.png

Methode_kant_en_klare_themalessen_navigatie_3_-_DramaOnline.png         Methode_altijd_actueel_1_-_DramaOnline.png         Methode_Groei_met_ons_trainingsaanbod_1_-_DramaOnline.png